DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Politi og teknikere var tirsdag talstærkt til stede ved et testcenter på Energivej i Ballerup, efter at der natten til tirsdag var kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod centret.
Foto: Emil Helms, Ritzau Scanpix

Politiet skærper tilsyn med testcentre efter brandattentat

Politiet holder ekstra øje med test- og vaccinationscentre efter et angreb med brandbomber i Ballerup.

Et natligt angreb med brandbomber mod et corona-testcenter i Ballerup får nu politiet til at skærpe tilsynet med test- og vaccinationscentre i hele landet, oplyser Rigspolitiet.

Da personalet på testcentret på Energivej i Ballerup tirsdag morgen mødte på arbejde, opdagede de glasskår og sod på jorden. Politiet blev tilkaldt og konstaterede, at der var blevet kastet brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod centret. Ilden gik dog ud af sig selv og bredte sig ikke til bygningen.

Hændelsen kommer efter flere demonstrationer mod blandt andet coronarestriktioner og den nye epidemilov.

Skærper sikkerhed

- Vi ser på situationen med stor alvor og vi kommer til at skærpe sikkerheden omkring test- og vaccinecentrene yderligere, hedder det i en udtalelse fra politiinspektør i Rigspolitiet Uffe Stormly.

I forvejen har politiet en tæt dialog om sikkerheden ved test- og vaccinationscentrene med regionerne, som driver dem.

- Rigspolitiet har nu bedt politikredsene om at skærpe sikkerheden i forhold til centrene, men vi kommer ikke til at kunne gå yderligere i detaljer med, hvordan vi tænker at gøre det, lyder det fra Uffe Stormly.

Angrebet mod testcenteret i Ballerup har ikke sat en stopper for centerets arbejde. Ifølge Region Hovedstaden er det fortsat åbent for alle, der har booket tid til at blive testet.

Ritzau