KØBENHAVN: Overborgmester Frank Jensen (S) og Københavns Kommune har hidtil kategorisk afvist at genhuse naboer, der udsættes for voldsomme støjgener fra metrobyggeriet. Men kommunen har faktisk pligt til at genhuse borgere, der udsættes for sundhedsskadelig støj i deres bolig, skriver Politiken. Ifølge Byfornyelseslovens regler er kommunen forpligtet til at gribe ind, oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i et notat:
'Konstaterer kommunalbestyrelsen sundhedsfare, har den pligt til at nedlægge forbud mod beboelse eller ophold samt foretage genhusning efter byfornyelseslovens regler. Tilsynsforpligtelsen er overordnet og generel og gælder således også i forhold til støj fra metrobyggeriet', lyder det i ministeriets notat af 13. januar. Genhusningen kan ske midlertidigt op til 12 måneder eller permanent. Og kommunen skal beslutte typen af genhusning.
Embedslægen fastslog 19. november, at det tilsigtede døgnarbejde på op til 86 decibel ved Marmorkirken 'kan medføre væsentlige helbredsproblemer for de berørte beboere'.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.