Fire ud af fem med kræft i blæren bliver ikke behandlet inden for den måned, som lægerne anbefaler. Det viser landstal fra Kræftens Bekæmpelse, skriver DR Fyn.
Direktør for Odense Universitetshispital (OUH), Kim Brixen, erkender, at ventetiden er for lang. Han forklarer tallene med, at sygehusene de seneste år har anskaffet robotter til at lave blæreoperationerne. Det gør operationerne bedre, men også mere langvarige, og der mangler læger til at lave dem, fortæller Kim Brixen. Derfor har universitetshospitalet i Odense nedsat en task force, som i løbet af det næste halve år skal få ventetiden for patienter med blærekræft ned.
Inden for de alvorligste kræftsygdomme overholder OUH ventetiderne på op imod 90 pct. af forløbene. Men når det gælder blærekræft, er det kun 21 pct., der bliver behandlet inden for den anbefalede tid. Den lange ventetid for blærekræftpatienter er stort set ens i hele landet, og det er helt uacceptabelt, mener Kræftens Bekæmpelse.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.