DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Partiledere kaldt til vaccine-møde efter nye bivirkninger
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil onsdag drøfte vaccinesituationen med partilederne.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Partiledere kaldt til vaccine-møde efter nye bivirkninger

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil drøfte vaccinesituationen efter udsættelsen af Johnson & Johnson-vaccinen.
14. APR 2021 7.23
TEMA: Corona

Folketingets partiledere og partiernes sundhedsordførere skal onsdag kl. 11.30 drøfte situationen om coronavaccine med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), fremgår det af en mødeindkaldelse, som Ritzau har set. Af indkaldelsen fremgår det, at mødet holdes virtuelt og er sat til at vare i en time.

Indkaldelsen kommer, efter at det amerikanske firma Johnson & Johnson tirsdag udskød udrulningen af sin coronavaccine i Europa på grund af bekymringer om bivirkninger. Det er endnu uvist, hvad det kommer til at betyde for vaccinationsplanen og genåbningsplanen i Danmark, at endnu en af coronavaccinerne bliver sat på pause.

Bivirkningerne ved Johnson & Johnson-vaccinen ligesom ved AstraZeneca-vaccinen er sjældne tilfælde af blodpropper kombineret med et lavt antal blodplader hos vaccinerede personer.

- Myndighederne er gået i gang med at kigge på det med det samme, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag.

- Det er et lægemiddel, vi har med at gøre, og det skal kontrolleres, det skal overvåges. Vi skal være sikre på, at det virker, og vi skal være sikre på, at de risici, der måtte være, står mål med det udbytte, man har af vaccinen. Derfor må vi nu overlade det til de danske og europæiske myndigheder at vurdere det, der foregår i USA om Johnson & Johnson-vaccinen, sagde hun.

Ritzau