dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Colourbox

Pårørende mangler hjælp til senhjerneskadede

Langt fra alle kommuner er gode nok til at hjælpe, mener ekspert
5. NOV 2013 14.00

RANDERS: Siden 2010 har Randers Kommune haft tilbud om blandt andet samtalegrupper og temaaftener for pårørende til senhjerneskadede, fortæller kommunen.

Ifølge Neuropsykolog og Ph.d., Anne Norup, er det langt fra alle kommuner, der er gode nok til at hjælpe:
-Et af de pårørendes vigtigste behov er, at de får information om senhjerneskade, og her oplever omkring halvdelen, at det behov ikke bliver opfyldt. Det er desværre meget afhængigt af, hvor man bor, hvor meget hjælp man får, og det er rigtigt ærgerligt, for det betyder meget for de pårørendes livskvalitet, og på sigt kan der også være besparelser i at lave de her tilbud, siger hun.

Forløbskoordinator i Randers Kommune, Lone Aagaard er hver uge i kontakt med mellem fem og ti pårørende og har siden 2009 hjulpet omkring 400 senhjerneskadede og deres pårørende. 

- Det giver jo rigtig god mening, når vores arbejde med de pårørende gør, at vi for eksempel undgår, at den ramte er nødt til at flytte fra hjemmet og komme i en plejebolig. Det giver først og fremmest en stor menneskelig gevinst, men det giver også kommunen en gevinst i form af sparede kroner, siger hun.

bi


Fakta
19.543 voksne blev i 2010 udskrevet fra et sygehuset med en diagnose, der kan forårsage en hjerneskade. 
Det anslås, at op mod 122.000 voksne i Danmark lever med en pludselig opstået hjerneskade

(Kilde Socialstyrelsens videnscenter for hjerneskade).

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/paaroerende-mangler-hjaelp-til-senhjerneskadede

GDPR