DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Opgravning af mink sendt i udbud, anslået værdi 40 mio. kr.
Foto: Astrid Dalum, Ritzau Scanpix

Opgravning af mink sendt i udbud, anslået værdi 40 mio. kr.

Opgravningen af de nedgravede, aflivede mink i Holstebro og Viborg kommuner er nu sendt i udbud.
26. FEB 2021 13.44
TEMA: Corona

Opgaven med opgravning af aflivede mink er blevet sendt i udbud. Det er første skridt til at få minkene i nedgravningsstederne ved Karup og Holstebro fjernet og brændt.

Udbuddet omfatter 16.000-24.000 ton "minkkadavere, kalk og omkringliggende jord", som skal opgraves og transporteres til affaldsforbrændingsanlæg. Derudover skal også organisk forurenet jord, der er klassificeret som affald, opgraves fra bunden af renderne og borttransporteres til depoter, der vil blive udpeget senere. Til sidst skal områderne reetableres.

Det indgår i betingelserne, at alle "animalske biprodukter" kommer med i det materiale, der køres til forbrænding, således at yderligere jord fra renderne, der køres til depot, ikke indeholder sådanne rester.

Udbuddet har budfrist 23. marts, og det vindende firma skal påbegynde opgravningen i slutningen af maj. På det tidspunkt er der gået seks måneder, siden de aflivede mink blev nedgravet, og det vurderes at være lang tid nok til at de er fri for coronasmitte. Arbejdet skal være afsluttet i midten af juli.

Værdien af udbuddet er anslået til 40 mio. kr.

mk