dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Polfoto

Nyt tilbud skal bekæmpe svær overvægt hos børn

Regionshospitalet Randers nu ind med et nyt behandlingstilbud til svært overvægtige børn i samarbejde med fire østjyske kommuner
27. FEB 2014 6.09

MIDTJYLLAND: Fra den 1. maj 2014 får svært overvægtige børn i Østjylland hjælp til at tabe sig, når Børneafdelingen på Regionshospital Randers, i samarbejde med Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner, starter et nyt behandlingstilbud.

Det nye behandlingstilbud løber i første omgang i fire år, og der er årligt plads til at hjælpe 100 børn mellem 3 og 18 år til et lettere liv.

- Antallet af svært overvægtige børn er støt stigende i Østjylland, og der er et stort behov for at udvikle en tidsvarende indsats, som en del af det nære sundhedsvæsen, tæt på børn og deres familier. Derfor er vi rigtigt glade for, at vi nu kan tilbyde et effektivt og veldokumenteret behandlingstilbud i Østjylland. Vi kan dog ikke hjælpe alle med de 100 behandlingspladser, men det er en god begyndelse, som vi på længere sigt håber at udbygge med flere behandlingspladser, siger ledende overlæge på Børneafdelingen, Randers Regionshospital, Bent Windelborg Nielsen.

Det nye behandlingstilbud anvender 'Holbækmodellen', som er den behandlingsmodel, der har haft størst succes med at hjælpe svært overvægtige børn med at tabe sig.

'Holbækmodellen' er udviklet af Enheden for Overvægtige Børn og Unge på Børneafdelingen, Holbæk Sygehus og overlæge Jens-Christian Holm, der også er kendt fra DR1-programmet 'Generation XL'.

Syv ud af ti børn taber sig med 'Holbækmodellen', og det nye behandlingstilbud i Randers, og de omkringliggende kommuner, arbejder derfor tæt sammen med overlæge Jens-Christian Holm. For det er en lang og sej udfordring at udvikle effektive behandlingstilbud og resultater til børn med svær overvægt og deres familier, forklarer Jens-Christian Holm.

- Når vi har opnået så relativt gode resultater med Holbækmodellen, skyldes det blandt andet vores forståelse af overvægt som en kronisk sygdom, samt at vi anvender en pædagogisk og familieorienteret tilgang, der tilstræber at få styr på graden af overvægt og udviklingen af overvægt hos det enkelte barn, forklarer Jens-Christian Holm

 

Fakta om tilbuddet

Børneafdelingen på Regionshospitalet Randers opretter, i forbindelse med det nye tilbud, et nyt overvægtsambulatorium, ligesom de fire samarbejdskommuner hver opretter en kommunal overvægtsklinik.

Behandlingstilbuddet starter 1. maj 2014, og interesserede børn og familier kan allerede nu henvende sig til Overvægtsambulatoriet på Børneafdelingen og overvægtsklinikkerne i de fire kommuner for at blive skrevet op til en plads.

Et forløb begynder med en forundersøgelse på Overvægtsambulatoriet på Børneafdelingen, Regions-hospitalet Randers. Herefter er der fire-fem møder på overvægtsklinikken i den kommune, hvor barn og familie bor. Dette følges op af et årligt lægetjek på Børneafdelingens Overvægtsambulatorium.

De 100 årlige pladser fordeles med 24 til Favrskov, 15 til Norddjurs, 21 til Syddjurs og 40 pladser til Randers Kommune.

Tilbuddet bliver de kommende fire år støttet med 3. 1 mio. kroner fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

 

kil

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/nyt-tilbud-skal-bekaempe-svaer-overvaegt-hos-boern

GDPR