KØBENHAVN: Inspirationen til 'Patientsikker Kommune' kommer fra erfaringer fra udenlandske samt tidligere og eksisterende danske projekter som eksempelvis 'Operation Life' og 'Patientsikkert Sygehus'. I det kommende projekt bliver fokus rettet mod de kommunale sundhedsydelser – fortrinsvist kommunernes plejecentre. Fem kommuner skal i årene fra 2013 til 2016 udvikle og afprøve forskellige initiativer, der vil fokusere på at nedbringe antallet af fejlmedicineringer, fald og tryksår på plejecentrene. Det oplyser Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.
'Patientsikker Kommune' er udviklet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, og sundhedsministeren hjælper det nu i gang med en bevilling på 3 mio. kr. I selskabet glæder man sig til at se effekterne af projektet i de kommunale tilbud. I Norge laver man således en tilsvarende indsats, og her kan man allerede nu se, at der kan skabes gode resultater.
I 2011 blev der rapporteret 45.000 utilsigtede hændelser kommunalt, og knap 9 ud af 10 hændelser sker på det kommunale ældreområde.
- Den kommunale sundhedsindsats stiger i både omfang og kompleksitet, og det går rigtig godt med de fleste indsatsområder i kommunerne. Men vi kan også konkludere, at der er områder, hvor vi skal skærpe vores fokus for at højne kvaliteten, siger KL's formand, Erik Nielsen (S).
bi
Utilsigtede hændelser på plejecentrene drejer sig typisk om faldskader, fejlmedicinering eller tryksår. Projektet organiseres i fire spor:
- Medicinering
- Faldulykker
- Tryksår
- Ledelse
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.