dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Nyt projekt i Vallensbæk skal støtte småbørnsfamilier

Det nye projekt med bl.a. småbørnsteam skal evalueres og justeret løbende og bliver finansieret af midler fra Social- og Boligstyrelsen samt egenfinansering.
13. SEP 2023 14.55

VALLENSBÆK: Det nye projekt, der skal løbe fra starten af 2024 til slutningen af 2026, skal styrke den tidlige og forebyggende støtte til småbørnsfamilier med børn i alderen 0-6 år. Samarbejdsmodellerne, der skal udvikles, vil blive evalueret og justeret løbende, så de kan fortsætte til efter projektperioden udløber, oplyser kommunen.

Det er kommunens forventning, at projektet vil skabe en mere effektiv og målrettet støtteindsats. Kommunen har fået 6,52 mio. kr. fra Social- og Boligstyrelsen, hvor kommunen selv står for finansieringen af to familierådgivere, en familiebehandler og projektlederomkostninger. 

Der er i alt fem centrale initiativer, og et eksempel er et nyt småbørnsteam bestående af familierådgivere og familiebehandlere, som skal støtte familier i forskellige situationer i hverdagen.

- Det er et vigtigt skridt for at skabe en mere inkluderende og støttende kommune for alle vores småbørnsfamilier. Det prioriterer vi og det har vi slået fast i vores udviklingsstrategi. Vi ønsker at give forældrene de værktøjer og den hjælp, de har brug for, fra starten af deres forældreskab, siger borgmester Henrik Rasmussen (K).

De fem initiativer

  1. Nyt Småbørnsteam: Et nyt Småbørnsteam bestående af fire familierådgivere og to familiebehandlere vil være på plads. De vil støtte familier i forskellige situationer, fra mindre udfordringer i hverdagen til mere komplekse familieproblemer.
  2. Tilbud om Graviditetsbesøg: Alle gravide i kommunen vil få tilbudt graviditetsbesøg som en del af projektet for at støtte kommende forældre i deres rejse mod forældreskab.
  3. Forældrekurser i COS-P: Sundhedsplejen vil fortsætte med at tilbyde COS-P-kurser, som hjælper forældre med at forstå og reagere på deres barns behov og signaler.
  4. Faglige oplæg og dialog: Der vil være en øget dialog og samarbejde mellem specialiserede børneområder og dagtilbud, med medarbejdere, der holder faglige oplæg til det pædagogiske personale.
  5. Temaaftener for Småbørnsforældre: Åbne temaaftener vil blive afholdt for småbørnsforældre med rådgivning om børns trivsel, udvikling og sundhed.

apo

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.