DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt epidemiråd vil blive domineret af ministrenes egne repræsentanter

KORT NYT11. FEB 2021 6.25
TEMA: Corona

En ny epidemikommission skal sikre, at det fremover står klart, hvad der er sundhedsfaglige anbefalinger, og hvad der er politiske ønsker, når regeringen indfører restriktioner for at bekæmpe en epidemi. Men kommissionen vil blive besat med så mange folk udpeget af regeringen selv, at det ifølge eksperter vil gå stik imod hensigten om at skabe gennemsigtighed, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag

- Det ligner en trojansk hest, som pakkes ind i sundhedsfaglighed, men hvor det i realiteten er ministerielle interesser, der bliver varetaget, siger Kristian Lauta, juraprofessor ved Københavns Universitet, til JP.

Epidemikommissionen skal rådgive om håndteringen af farlige sygdomme og lave indstillinger, som skal sendes til Folketinget, før regeringen kan indføre restriktioner som forsamlingsforbud eller store nedlukninger. Det nye organ vil bestå af 11 medlemmer. Fem udpeges af ministre – inklusiv formanden. Et medlem indstilles af hhv. Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed og Rigspolitiet. KL og Danske Regioner får en plads hver.

ibs