DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nu åbnes der igen for besøg på plejehjem flere steder
Plejehjemsbeboere i flere kommuner slipper nu for at skulle mødes med deres pårørende udendørs eller kun at måtte få besøg af en enkelt person.
Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Nu åbnes der igen for besøg på plejehjem flere steder

Kommuner med få smittede får lov at hæve besøgsrestriktionerne.

Læsø og Ærø er de eneste kommuner, hvor pårørende har kunnet besøge beboerne på kommunens plejehjem hele vinteren.

De 96 andre kommuner har været omfattet af besøgsrestriktioner udmeldt af Styrelsen for Patientsikkerhed, bekræfter styrelsen over for DK Nyt. Men nu ophæves restriktionerne i flere kommuner, hvor smitteniveauet er lavt, og de fleste beboere vaccineret. 

Styrelsens liste over besøgsrestriktioner og besøgsforbud opdateres hver tirsdag og fredag, og i tirsdags var det foruden Læsø og Ærø kun Tønder, der var blevet fjernet fra listen

Men senere blev restriktionerne også ophævet i blandt andet Herning, Viborg, Ikast-Brande, Skive, Lemvig og Struer, oplyser kommunerne.

Længe ventet

- Alle har set frem til denne dag i lang tid, sagde Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for social- og sundhedsudvalget i Herning, efter at den gode nyhed var indløbet tirsdag.

I Skive kalder pleje- og visitationschef Lars Olesen det "en rigtig god nyhed".

De nationale retningslinjer skal dog stadig følges på plejehjemmene. Det betyder blandt andet, at der skal anvendes værnemidler ved besøg, holdes to meters afstand, og forsamlingsforbuddet på maks. fem personer gælder også.

Mens de fleste kommuner stadig har generelle besøgsrestriktioner, er der nedlagt et egentligt besøgsforbud på 60-70 enkelte plejehjem eller andre centre landet over, fremgår det af listen.

Det skyldes typisk, at der er smitte blandt beboere eller personale.