
NORDJYLLAND: Fra 2008 til 2012 er sygehusdødeligheden i hele Danmark faldet med otte pct, men i Region Nordjylland er den steget med fire procentpoint. Det fremgår af en ny rapport fra Danske Regioner og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, der har sammenlignet dødeligheden på landets sygehuse i fjerde kvartal af 2008, 2011 og 2012.
Fra 2008 til 2011 faldt antallet af dødsfald under eller umiddelbart efter en indlæggelse ellers i Nordjylland, men i løbet af et år er den steget med seks procent igen. Også i Midtjylland ses en mindre stigning fra 2011 til 2012, men regionen har samlet nedbragt dødsfaldene siden 2008.
Hovedstaden og Sjælland har været særligt dygtige til at nedbringe sygehusdødeligheden. Her er sket et fald på henholdsvis 13 og 18 procentpoint sammenlignet med 2008. Sjælland havde dog dengang den højeste andel sygehusdødsfald, idet regionen lå 13 pct. over landsgennemsnittet.
Også når det gælder akutte genindlæggelser, går det den forkerte vej i Nordjylland, som er gået fra, at 6,8 pct. af de indlagte patienter bliver genindlagt til 7,8 pct. Samtlige andre regioner har enten nedbragt andelen eller fastholdt niveauet fra 2008.
Rapporten viser også, at indlæggelsestiden på landsplan er faldet fra 4,4 dage i 2008 til 3,7 dage i 2012, og det glæder sundhedsminister Astrid Krag (SF):
- Regionerne opnår alt andet lige besparelser, som kan bruges til at styrke sundhedsindsatsen. Det viser tydeligt, at det godt kan betale sig at sætte fokus på faglighed og kvalitet i sundhedsvæsenet, siger hun.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.