DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Model for automatisk nedlukning af erhvervsliv er klar

Modellen ligner den for skole- og fritidsområdet, men gælder kun for hele kommuner og ikke for enkelt sogne.
13. APR 2021 10.51
TEMA: Corona

I forlængelse af modellen for automatisk nedlukning af kommuner og sognes skoler, fritidstilbud og -aktiviteter og uddannelsesinstitutioner er der nu kommet en model for nedlukning af erhvervslivet.

Den automatiske nedlukning træder først i kraft efter at have været forbi Epidemikommissionen og efterfølgende Folketingets epidemiudvalg. Det skriver Erhvervsministeriet.

Nedlukningerne af erhvervslivet gælder kun for kommuner og ikke for sogne. De træder i kraft, hvis det testkorrigerede incidenstal pr. 100.000 indbyggere når 200 smittede i en kommune. Nedlukningen vil blive ophævet igen, når kommunens incidenstal syv dage i træk har været under 200.

Mere hjemmefra

Den nye model vil i øjeblikket kun ramme Ishøj Kommune, der 12. april havde et incidenstal på 260. De kommuner, der ligger tættest på grænsen for de 200 smittede pr. 100.000 indbyggere, er Rødovre og Albertslund, hvis incidenstal henholdsvis er 178 og 161.

Ved automatisk nedlukning af en kommunes erhvervsliv opfordres private arbejdsgivere til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra så vidt muligt, mens følgende ryger under nedlukning:

  • Liberale serviceerhverv
  • Serveringssteder
  • Indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner
  • Udvalgsvarebutikker
  • Forlystelsesparker mv.

mh