dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Medicinalfirma stopper honorering af læger

Slut med sponsorater af kongresrejser og honorarer for læge-foredrag om egne produkter fra GlaxoSmithKline

Fra årsskiftet ændrer det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline, GSK, på sine retningslinjer for samarbejde med sundhedspersonale. Det betyder, at samarbejdet med læger i flere lande herunder Danmark vil blive afsluttet. Det skriver branchemediet MedWatch.

- Vi reagerer på, hvad der sker i miljøet omkring os, og de stigende krav til samarbejdet som bliver implementeret. Vores nye regler skal minimere risikoen for, at patienter eller myndigheder er i tvivl om lægernes incitament til at udskrive medicin og sikre, at det er så troværdigt som muligt, siger Hannah Dehn, medicial advisor i GSK og ansvarlig for at implementere de nye regler i Danmark, til MedWatch.

Bestikkelse i Kina
De nye regler i forhold til honorering af eksterne eksperter gør blandt andet, at GSK ikke længere betaler læger for at holde foredrag om brugen af GSK's produkter i behandling eller de sygdomsområder, som de bliver brugt til. Samtidig stopper selskabet også med at lave direkte sponsorater af kongresrejser.

Hannah Dehn tror, at flere andre medicinalselskaber vil følge i GSKs fodspor.

- Nu må vi se, hvordan det går, men vi tror, at det skaber et mere troværdigt samarbejde mellem lægerne og vores selskab. Vi tror også, at det er denne vej, det kommer til at gå, og at andre medicinalvirksomheder kommer til at følge vores eksempel, siger hun.

Det britiske medicinalselskab har været plaget af en række anklager om korruption i selskabets forretningspraksis og i samarbejdet med eksternt lægeligt personale. Det har blandt andet stået på i Syrien, Irak og Polen, men den mest markante sag kom i Kina, hvor GSK sidste år blev dømt for at bestikke læger og skulle betale en bøde på 2,8 mia. kr.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/medicinalfirma-stopper-honorering-af-laeger

GDPR