SYDDANMARK: Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har i et år forsøgt at bekæmpe madspild med et nyt koncept, der er lykkedes så godt, af afdelingen for Fælles Akutmodtagelse har fjernet madspild med op til 90 pct., skriver DR Syd.
- Vi har skrottet de faste spisetider, som man traditionelt har haft i sygehusvæsnet i mange år. Nu har vi et nyt madkoncept, hvor bespisning af patienter følger det enkelte patientforløb. Der er høj tilfredshed blandt patienterne. Netop fordi det er så enkelt og lige til. Og der er slet ikke ventetid på at få maden, simpelthen fordi vi serverer det på flybakker, siger oversygeplejerske Christian Jørgensen til DR Syd.
De enkelte patienter kan nu selv vælge, hvornår de vil have mad. Det har ikke alene stort set fjernet madspildet på afdelingen, men også givet mere tilfredse patienter. Totalt på hele sygehuset er madspildet faldet med 20 pct. Også andre sygehuse har haft lignende succes med ordninger.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.