DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Lille fald igen: 613 nye smittede

Også antallet af indlagte falder lidt. Ifølge professor er det stadig uvist, om lille genåbning 1. marts giver ny stigning.
13. MAR 2021 15.20
TEMA: Corona

613 personer er testet positiv det seneste døgn, viser lørdagens tal fra SSI. Det er et lille fald fra 645 fredag og baseret på næsten lige så mange test, nemlig knap 229.000. Det giver en smitteprocent på 0,27.

Siden onsdag er også kviktest blevet talt med i de daglige opgørelser, som tidligere kun rummede de mere sikre pcr-test. Derfor kan tallene ikke sammenlignes med tiden før onsdag. 

Der er registreret tre nye dødsfald blandt personer, som inden for den seneste måned er testet positiv.

Antallet af indlagte er faldet til 213, hvilket er på niveau med sidste lørdag og lidt lavere end de foregående dage.

Blandt kommunerne har Høje-Taastrup, Ishøj og Esbjerg i dag de højeste incidenstal på henholdsvis 283, 254 og 204.

Genåbning foreløbig uden effekt

Ifølge Jan Pravsgaard Christensen, professor ved Institut for Mikrobiologi og Immunologi på Københavns Universitet, har den lille genåbning af samfundet 1. marts endnu ikke haft effekt.

- Den har ikke nået at få effekt, hvis der overhovedet kommer en effekt, i form af stigende antal smittede og indlagte. Men det er endnu lidt tidligt at sige, så jeg tror stadig, at vi skal forvente at se en noget forøget smitte og også større indlæggelse, siger han til Ritzau.

Tidligere lørdag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at risikoniveauet i alle regioner undtaget Region Hovedstaden er sænket fra det højeste - 5 - til niveau 4.

Det er især et signal til sundhedsvæsnet, siger Jan Pravsgaard Christensen.

- At det bliver sat en tand ned, er et signal om, at de nok ikke forventer helt så mange indlagte og smittede som tidligere. Det vil på et tidspunkt blive oversat til, at der er plads til mere åbning, men det betyder ikke én til én, at bare fordi vi sænker niveauet, så kan der lukkes op, siger han.

Det er et problem, at det går lidt langsommere end planlagt med vaccinerne, forklarer han, for det vil give plads til mere åbning af få vaccineret flere ældre og sårbare.

Tredje smittet med brasiliansk variant

Heunicke oplyser også lørdag på Twitter, at der er fundet et tredje tilfælde af coronavarianten P1, som først er påvist i Brasilien. Den smittede har forbindelse til de to tidligere tilfælde, og alle tre kan spores til rejseaktivitet.