
HOVEDSTADEN: Skandalerne har rullet ind over Region Hovedstadens akuttelefon 1813, siden den 1. januar sidste år gik i luften. Ventetider på over 45 minutter og dødsfald, som blev kædet sammen med de lange ventetider, fik regionens Præhospitale Virksomhed til at love bod og bedring.
Ekstra Bladet skriver i dag, at 1813-ventetiderne 14 måneder efter akuttelefonens fødsel er længere, end de var i februar sidste år. Det fremgår af dagsordenen for det møde, som Regionens forretningsudvalg skal holde onsdag.
I januar kom halvdelen af de 75.047 opkald, der blev foretaget til akuttelefonen, igennem inden for fire minutter og 42 sekunder, i december hed tallet seks minutter og 48 sekunder. De to tal er kun set dårligere i telefonens debutmåned samt i juli sidste år.
- Det er elendigt. Systemet virker ikke, og alt tyder på, at det ikke kan levere bedre, end det gjorde i marts sidste år, siger Kenneth Kristensen Berth, som sidder i regionsrådet og forretningsudvalget for Dansk Folkeparti, til Ekstra Bladet.
Lang ventetid undrer
Formanden for de praktiserende læger i Region Hovedstaden Christian Freitag er overrasket over, at akuttelefonens ventetid fortsat er meget lang.
- Det er ærgerligt, at ventetiden stadig er så lang. Jeg troede faktisk, at det var blevet bedre, siger lægeformanden til Ekstra Bladet.
Han påpeger, at de lange ventetider kan få yderst uheldige konsekvenser for patienterne.
- Vi oplever, at rigtigt mange borgere opgiver og lægger på, fordi de skal vente så lang tid. Vi ser nogle tilfælde, hvor det får konsekvenser for patienterne, fordi man venter så lang tid med at gå til læge, at sygdommen får lov til at udvikle sig. Det oplever vi eksempelvis ved en banal blærebetændelse eller lungebetændelse, der kan udvikle sig til noget, der er meget værre, forklarer Christian Freitag.
Hos Den Præhospitale Virksomhed i regionen beklager direktør Freddy Lippert de fortsat lange ventetider.
- Jeg synes, det er ærgerligt, for vi har arbejdet hårdt på at få ventetiden ned. Vi mangler fortsat både læger og sygeplejersker. Vi ville gerne have læger og sygeplejersker, der har erfaring, men det er så ikke lykkedes. Det skal jeg selvfølgelig beklage over for dem, der venter længere tid.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.