Lånecykler får flere til at droppe bilen
Fem ansatte fra virksomheden Dermapharm har alle skiftet bilen ud med en hurtig elcykel, som de har lånt af Randers Kommune. Lene Overgaard, længst til venstre har efter endt låneperiode købet sin egen elcykel.

Lånecykler får flere til at droppe bilen

Randers Kommune har i et par måneder med godt resultat lånt elcykler ud til indbyggerne i tre oplandsbyer, der normalt kører i bil til arbejde
3. JUL 2015 9.08

RANDERS: Tilbuddet om at låne en elcykel er led i Kommunes nye projekt 'Hverdagscykling i oplandsbyer', der skal få flere borgere i Assentoft, Spentrup og Langå til at skifte bilen ud med en cykel på vej til arbejde. Cyklerne kan bookes via nettet og kan afhentes lokalt ved en cykelhandler, en sportshal og i en Brugs.

På virksomheden Dermapharm har fem kollegaer skiftet bilen ud med en hurtig elcykel:

- Man er mere frisk og klar til at arbejde, når man starter dagen med en gang motion," forklarer Lene Overgaard, der i tre uger lånte en elcykel af Randers Cykelby. Da hendes låneperiode var slut, købte hun sin egen elcykel:
- Jeg har i den grad vænnet mig til at komme omkring på en cykel. Jeg bruger den til alle mine gøremål. Indkøb, job og fritidsinteresser.

Randers Cykelby har tidligere lånt elcykler ud til ansatte i virksomheder og institutioner i den sydlige del af Randers by:

- Fra vore tidligere projekter har vi erfaring med, at mange mennesker bliver vilde med at cykle til arbejde, når de finder ud af, hvor meget hurtigere og lettere det er at cykle på en elcykel i forhold til at køre i bil til jobbet. Vi er derfor meget tilfredse med, at borgerne i Assentoft, Langå og Spentrup har taget så godt imod lånecyklerne. Det nye projekt får forhåbentlig endnu flere til at ændre transportvaner til gavn for sundheden og miljøet, forklarer Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

 

I 2015 og 2016 ruller cykelprojektet 'Hverdagscykling i oplandsbyer' indover Assentoft, Langå og Spentrup. Formålet med projektet er at øge cykelpendlingen i de tre byer.

Der bliver anlagt flere parkeringspladser til cykler, så borgerne kan kombinere offentlig transport med cyklen. Desuden bliver der lagt diodelys i cykelstier fra de tre byer til Randers, ligesom borgerne får mulighed for at låne elcykler og MTB-cykler for at øge cykelpendlingen på de længere distancer

Der er 10 elcykler og fem MTB cykler til udlån i hver af de tre byer. Borgerne kan booke cyklerne over nettet i en periode på tre uger ad gangen

Projektet er finansieret af midler fra statens cykelpulje og Randers Kommune.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard