
HOVEDSTADEN: Regionsrådet har besluttet, at hospitalerne i Hovedstaden fremover alene skal akkrediteres efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM), lyder det fra Region Hovedstaden. Dermed følger regionen landets øvrige regioner og baserer udelukkende akkrediteringsarbejdet på den lovpligtige Danske Kvalitetsmodel og ikke længere også efter den internationale model Joint Commission International (JCI).
Regionens nye akkrediteringsstrategi har dog også fokus på supplerende aktiviteter, som skal fastholde regionens internationale orientering på kvalitetsområdet.
- Siden vi i 2008 besluttede at anvende to akkrediteringsmodeller, har Den Danske Kvalitetsmodel gjort de første erfaringer, og konceptet er justeret i markant positiv retning. Der er stor overensstemmelse mellem de to modellers standarder, selvom der fortsat er nogle områder i DDKM, der ikke er dækket så bredt som i de internationale standarder.
- Ikke alle, men en del af vores medarbejdere har givet udtryk for, at det ikke giver mening at arbejde efter to modeller. Samlet set vurderer vi derfor i administrationen, at tiden er moden til at kunne fokusere mere entydigt på én model, men samtidigt sikre at vi ikke slipper det internationale udsyn og dermed muligheden for at være på forkant med trends fra udlandet, siger regionsdirektør Helle Ulrichsen.
To strategier var nødvendig
Helle Ulrichsen ser den hidtidige strategi med to akkrediteringer som en nødvendighed:
- Sideløbende med at sikre høj behandlingskvalitet for vores patienter, skulle vi også foretage danmarkshistoriens største fusion mellem hospitaler med forskellige erfaringer på kvalitetsområdet. Det kunne vi ikke have gjort uden JCI og de internationale uvildige øjne på hospitalerne. Vores erfaring med international akkreditering har også givet os inspiration til at medvirke til at udvikle og professionalisere Den Danske Kvalitets Model, siger Helle Ulrichsen.
Med regionsrådets beslutning vil arbejdsbyrden primært blive lettere for hospitalernes administrationer, fordi kun meget få af lægernes og sygeplejerskernes nuværende dokumentationsopgaver alene er afledt af JCI-akkrediteringen.
- Dokumentation er en uundgåelig del af sundhedspersonalets arbejde, både for at sikre bedre patientbehandling og for at sikre personalets retssikkerhed, hvis der opstår komplikationer undervejs, fastslår Helle Ulrichsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.