DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kun hver anden over 65 år udvikler immunitet efter smitte

KORT NYT18. MAR 2021 7.15
TEMA: Corona

Hver femte smittede med covid-19 bliver ikke immun over for ny smitte. For folk over 65 år er det mindre end halvdelen, der opbygger immunitet over for at blive smittet igen. Det viser en undersøgelse foretaget af Statens Serum Institut (SSI), skriver instituttet i en pressemeddelelse.

Der blev i 2020 udført flere end 20 millioner PCR-test i Danmark. Fire millioner mennesker blev testet. Forskere på SSI har nu analyseret, hvor ofte danskere, der blev testet med PCR-test sidste år, blev testet positive henholdsvis nul, én eller flere gange. Andelen af personer, der tester positive to gange med mindst tre måneders mellemrum, kan bruges til at udtale sig om graden af beskyttelse mod en ny infektion, efter at man har været syg.

Studiet har også kigget på, hvor længe man er immun efter endt sygdomsforløb. Det blev især i 2020 diskuteret, om de antistoffer, der blev dannet under infektionen, forsvandt med tiden. SSI's undersøgelser viser, at immuniteten i hvert fald ikke begynder at aftage efter et halvt år. Det hører dog med til historien, at coronavirus endnu kun har været i befolkningen i cirka et år, og at det derfor stadig er vanskeligt at undersøge de langvarige effekter af infektionen.

Ritzau