SKANDERBORG: Har man selv en kronisk sygdom, så ved man også bedst, hvad man kan klare. Den erfaring vil Skanderborg Kommune udnytte. Derfor skal folk med en kronisk sygdom undervise sygemeldte borgere i, hvor meget arbejde man kan klare, når man har en kronisk sygdom.
- Det giver deltagerne på kurset noget helt andet, end hvis det er os i det sundhedsfaglige personale, der underviser dem i teori, siger Tove Voss, der leder sundhedscentret til DR Østjylland.
Ideen med at lade folk, der kender til sygdomme og lidelser på deres egen krop, undervise andre i samme situation, kommer egentlig fra Komiteen for Sundhedsoplysning. Og Skanderborg Kommune har gode erfaringer med lignende kurser, for eksempel for mennesker med en depression.
Men det er første gang, at kommunen udbyder et kursus for mennesker med en kronisk sygdom i, hvordan de bedre kan tackle det at gå på arbejde, og hvor underviserne altså er andre i samme situation.
- Man kan selvfølgelig godt gøre sig nogle overvejelser, om de her borgere, som giver sig til at undervise andre, ikke har problemer nok i forvejen. Men det viser sig, at det giver dem meget at hjælpe andre mennesker og på den måde komme med i et netværk sammen med andre instruktører, siger Tove Voss.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.