Kortere indlæggelser på sygehusene betyder mere efterbehandling hos lægen og i hjemmet. På landsplan er en indlæggelse i gennemsnit blevet forkortet fra 4,2 dage i 2009 til 3,6 dage sidste år. Det viser tal fra Statens Serum Institut ifølge DR Syd.
Men når patienterne bliver udskrevet tidligere, ender flere hos lægen bagefter, siger Jørgen Skadborg, der er formand for de praktiserende læger i Region Syddanmark.
- Det betyder, at folk kommer syge hjem. Der er brug for ekstra behandling både ved sygeplejersker og læger, siger Jørgen Skadborg til DR Syd.
I samtlige regioner er indlæggelserne blevet forkortet gennem de senere år. For eksempel er indlæggelserne hos Region Sjælland i gennemsnit blevet forkortet fra 4,2 til 3,2 dage.
I Region Midtjylland er indlæggelsestiden gået fra 3,9 til 3,4 dage. Og i Region Hovedstaden er tallet faldet fra 4,3 til 3,5 dage.
'Opgaver er mere komplekse end for år tilbage'
Det skaber travlhed hos lægerne og kritiske situationer hjemme hos patienterne, lyder det fra de praktiserende læger.
- Vi får opringninger flere gange om dagen fra fortvivlede hjemmesygeplejersker, der har brug for hjælp til en borger, der egentlig burde være på sygehuset. Så skal vi så give den lægehjælp som patienten har brug for, siger Jørgen Skadborg til DR Syd.
Kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark John Christiansen oplever også, at hjemmesygeplejerskerne skal tage sig af flere patienter.
- Det er opgaver, der er mere komplekse end de var for år tilbage. Derfor bør der ansættes flere sygeplejersker ude i kommunerne, og det er ikke sket i tilstrækkeligt omfang, siger John Christiansen.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.