Dopingbrugerne i motionscentrene bliver ikke blot yngre. De yngste årgange udgør også en stadig større andel af den gruppe, der føler behov for at krydre vægttræningen med livsfarlig medicin for at skyde genvej til større muskler. Sådan er oplevelsen hos Anti Doping Danmark (ADD), og derfor er direktør Lone Hansen ifølge Jyllands-Posten fredag da også mere end glad for, at bekæmpelsen af motionsdoping nu får endnu et lag.
I et treårigt projekt styret af Kulturministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse får Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg kommuner i alt 6,08 mio. kr. fra satspuljerne til at iværksætte vidt forskellige tiltag mod uvæsnet.
- Især omkring de meget unge er det vigtigt at skride ind med tidlig forebyggelse, så de ikke bliver integreret i et skidt miljø, siger Lone Hansen..
Nick Hækkerup (S), som er minister for sundhed og forebyggelse, ser det som en vigtig opgave, at der arbejdes lokalt med problemet.
- Og her spiller kommunerne en vigtig rolle, fordi de i samarbejde med eksempelvis skolelærere, pædagoger og idrætsforeninger kan etablere aktiviteter for de unge, som gør, at de holder sig fra doping, siger han.
I 2010 kom Anti Doping Danmark frem til, at 44.000 personer på motionsniveau havde taget forbudte stoffer, mens 150.000 havde overvejet det.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.