DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommende coronastyrelse skal ligge i Birkerød

Efter lang tids usikkerhed om, hvor den kommende coronastyrelse skulle placeres, er det nu annonceret, at det bliver i Birkerød.

HOVEDSTADEN: Fra 28. august startes en ny styrelse med fokus på forsyningssikkerhed i Birkerød. Det fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S) lørdag på et pressemøde.

- Den bliver central for det samlede beredskab - også i forhold til indsatsen mod covid-19. Det er afgørende med adgang til udstyr, hvis strategien skal virke, siger han.

Statsminister Mette Frederiksen annoncerede tilbage på et pressemøde d. 12. maj, at styrelsen skulle oprettes. 

- Styrelsen skal være det, man kan kalde en operativ muskel i Danmark. Den skal sikre, at de strategier, der formuleres sundhedsfagligt og politisk, bliver ført ud i livet hurtigt og effektivt, lød det fra statsministeren i foråret.

Det har dog indtil nu stået uklart, hvor styrelsen skulle ligge.

Skal sikre værnemidler

Styrelsen skal sikre, at de andre sundhedsmyndigheder kan koncentrere sig om deres kerneopgaver og blandt andet skal være med til at 'sikre forsyning og tilstrækkelige lagre af værnemidler' samt 'tilgængelighed af tests og isolationsfaciliteter'.

I spidsen for den kommer Lisbeth Zilmer-Johns til at stå. Hun kommer fra en job som vicedirektør i Udenrigsministeriet. Den nye styrelse ventes at have 60-70 medarbejdere, når den er i fuld drift. I opstarten vil der være 20-30 medarbejdere.

Styrelsen skal varetage en række af de opgaver i forhold til covid-19, som i dag understøttes af Den Nationale Operative Stab (Nost). Nost ligger under Rigspolitiet og er en del af regeringens krisestyring og aktiveres ved større kriser og katastrofer. Under coronakrisen har repræsentanter fra erhvervslivet fået plads i organet.

Ritzau / esl