DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Regionshospitalet Holstebro.
Foto: Regin Midtjylland

Knap hver tredje ansatte på akutafdeling har antistoffer

30 pct. af testede ansatte på vestjysk akutafdeling i Region Midtjylland har antistoffer mod corona i blodet.
12. AUG 2020 14.15
TEMA: Corona

MIDTJYLLAND: Knap hver tredje ansatte - 30 pct. - på akutafdelingen på Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland, som er blevet testet for coronavirus i en stor undersøgelse, har antistoffer mod virusset, oplyser regionen.

Det viser, hvor smitsomt coronavirus er, siger Jens Friis Bak, lægefaglig direktør for Hospitalsenheden Vest. Akutafdelinger er fordelt på matrikler i Herning, Holstebro og Ringkøbing.

- Det er alene i akutafdelingen, det høje tal forekommer. Vi vidste det sådan set godt i forvejen og meldte også ud 1. maj, at vi havde et stort antal smittede medarbejdere.

På hele Hospitalsenheden Vest har 12 pct. af de ansatte antistoffer mod coronavirus.

- Vi tillægger det dels den nye sygdom, og dels at vi på det tidspunkt var rigtig hårdt ramt af mange indlæggelser med personer med coronavirus, siger Jens Friis Bak.

Han fortæller, at der er tale om præcis 41 ansatte med antistoffer på akutafdelingen.

Ikke alle har symptomer

I dag har man meget mere viden om coronavirus, end man havde i maj. Desuden har regionen ikke mange indlagte længere, og derfor er smittepresset ikke længere stort, siger Jens Friis Bak.

- Jeg tror, vi har lært en helt masse om den her sygdom. Hvordan den smitter, og hvordan den viser sig hos patienterne. Det er ikke altid entydigt. Nogle har slet ingen symptomer, og så er der dem, der har symptomer, siger Jens Friis Bak.

En række initiativer er siden maj blevet iværksat. Blandt andet er der øget opmærksomhed på, hvornår patienter skal isoleres og tages ud af isolation. Man er også opmærksom på at skabe bedre pladsforhold, så der ikke er så stor tæthed.

Det vides ikke, om antistoffer i blodet mod coronavirus skaber immunitet.


Ritzau