DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KL og Danske Regioner streamer medlemsdemokrati

Virtuelt Kommunalpolitisk Topmøde og generalforsamling for regionerne.

Efter et år med coronaen ryster hverken KL eller Danske Regioner på hånden i forhold til deres interne medlemsdemokrati. De to organisationer holder henholdsvis virtuelt delegeretmøde og virtuel generalforsamling her i foråret.

Sidste år var situationen helt ny, så ny at KL simpelthen med mindre end to ugers varsel aflyste sit Kommunalpolitiske Topmøde, som delegeretmødet er en del af. Delegeretmødet blev reduceret til en skriftlig runde med afstemning om regnskabet og valg af revisor.

Danske Regioner greb det lidt anderledes an og forsøgte sig først med en udsættelse i håb om, at situationen ville bedres senere på året, men endte i stedet med at holde en decentral streamet generalforsamling. Fem måneder efter det sædvanlige tidspunkt, men med fuldt program.

Ikke overraskende følger regionerne derfor samme opskrift i år, blot til tiden i stedet for med forsinkelse. Generalforsamlingen holdes 25. marts, ligesom sidst med fuldt program, deltagerne fordelt i deres respektive regionshuse og med formandskab og indbudte talere i et studie i Roskilde.

En uge forinden, 18. marts, holder KL årets Kommunalpolitiske Topmøde i KL's hovedkvarter, streamet til alle der ønsker at se med. Programmet er stort set som vanligt, denne gang igen inklusiv delegeretmødet.