DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL og Danske Regioner i fælles udspil til national sundhedsaftale

De to organisationer byder ind med 12 pejlemærker for fremtidens sundhedsvæsen.
23. SEP 2020 7.24

KL og Danske Regioner har sat 12 pejlemærker for fremtidens sundhedsvæsen op som inspiration for regering og Folketing i forhandlinger om en sundhedsaftale.

Vi ser ind i en fremtid, hvor vi bliver flere ældre, hvor flere borgere lever med kroniske sygdomme, og hvor flere borgere har psykiske lidelser. Samtidig ser vi ind i en fremtid, hvor vi kommer vi til at mangle hænder. Udfordringerne kræver nytænkning og udvikling af sundhedsvæsenet, og der er brug for, at regeringen og Folketinget kommer i gang med forhandlingerne om en sundhedsaftale, lyder det fra de to organisationer.

- Tiden er kommet til at få afklaret retningen for fremtidens sundhedsvæsen. Vi har brugt coronatiden på at drøfte de udfordringer, sundhedsvæsenet står overfo, og vi kan konstatere, at når vi ser ind i fremtidens sundhedsvæsen, så ser vi de samme udfordringer og langt hen ad vejen mange af de samme løsninger, siger KL's formand, Jacob Bundsgaard (S).

- I begge organisationer er vi helt klar på at tage fat der, hvor der er behov. Og de her 12 fælles pejlemærker viser, at der er rigtig mange steder, hvor vi er enige. Det fælles fodslag bør regeringen omsætte til en sundhedsplan, der kan løfte sundhedsvæsenet i en god retning til gavn for borgerne, siger Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V).

KL og Danske Regioner ønsker blandt andet formaliserede samarbejder mellem kommuner og regioner omkring hver af de 21 akuthospitaler med både politisk dialog og et tæt fagligt samarbejde.

mk

Se de 12 pejlemærker.