Hvis en person oplever bivirkinger i forbindelse med en medicinsk behandling, er det i mindre grad end før hospitalerne, som står for at indberette det, viser tal fra Lægemiddelstyrelsens årsrapport. I 2016 stod regionerne for 1.454 ud af 7.654 indberetninger, hvilket er et fald på 17 pct. i forhold til 2015.
Danske Regioner oplyser til Lægemiddelindustriforeningens magasin, at faldet kan skyldes, at patienter og pårørende er blevet bedre til selv at indberette bivirkninger, eller at der generelt opleves færre bivirkninger. Regionerne er dog åbne overfor tiltag, som skal øge indberetningen fra hospitalerne.
Selvom der kom færre indberetninger fra hospitalspersonale, udgjorde indberetninger om patienterstatningssager fra Patienterstatningen en større andel end de tidligere år. Derfor ligger det samlede antal af indberetninger på samme niveau som i 2015.
Lægemiddelstyrelsens årsrapport for overvågning af bivirkninger 2016 kan læses herunder
jlb
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.