AARHUS: Aarhus Universitetshospital har ændret sine retningslinjer for, hvornår læger skal snakke med pårørende om organdonation. Det skriver dr.dk Det sker efter et behandlingsforløb, hvor en familie måtte tage stilling til, om deres hårdt kvæstede 19-årige datter skulle være organdonor, kort tid før hun mirakuløst vågnede op og hurtigt kom i bedring.
På baggrund af forløbet er der også en national vejledning på vej om, hvornår læger bør stoppe udsigtsløs behandling af svært kritisk syge patienter. Det fortæller cheflæge på Aarhus Universitetshospital, Claus Thomsen, som kender til behandlingsforløbet af den 19-årige Carina.
- Det, der er sket, er, at vi får en svært kvæstet pige ind efter en færdselsulykke. Hun får en livreddende operation, og efterfølgende bliver hun observeret. En af vores fagpersoner opfatter så, at Carina er mere skadet i hjernen, end hun viser sig at være. Og det betyder, at man på et for tidligt tidspunkt har orienteret familien om en risiko for hjernedød, siger han.
Der er altså lavet et fejlskøn, og hospitalet skriver i en pressemeddelelse, at der er rigtig meget, de kan lære af forløbet.
- Vi har ændret vores retningslinjer, og vi har set på nationale retningslinjer sammen med dansk neurokirurgisk selskab. Vi skal have en fælles vejledning om, hvordan man laver den her vurdering, hvornår man skal orientere familien, og hvornår man kan gå ind og tale om ophør af behandling, siger Claus Thomsen.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.