dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Hjørrings psykiatriteam nu med familieguide

Mange forældre oplever hverken hjælp fra regional psykiatri eller kommune til at navigere i sundhedssystemet.
5. FEB 2024 9.51

HJØRRING: Et nyt psykiatriteam i Hjørring Kommune skal gøre tilværelsen lettere for børn og unge med psykiatriske diagnoser og guide dem og deres familier godt videre i livet, oplyser kommunen.

Teamet kan vejlede og hjælpe børnene og deres familier med at koordinere, skabe struktur og overblik og bistå med kontakten til psykiatri, skole, kommune og frivillige organisationer.

Ifølge Psykiatrifonden får 75 procent af de adspurgte forældre i en undersøgelse ingen hjælp fra hverken regional psykiatri eller kommune til at navigere i sundhedssystemet. 

Vil forhindre overlap

Den manglende rådgivning skaber unødig stress i familien, og det går potentielt ud over både barnets behandlingsforløb, forældrene og eventuelle søskende, ligesom det kan føre til, at en forælder må tage orlov for nærmest at være sagsbehandler eller projektleder i familiens søgen efter den rette hjælp.

I Hjørring tilknyttes familierne nu en såkaldt familieguide, der guider og koordinerer mellem de fagpersoner - både kommunale og regionale - og de frivillige tilbud, som familien samarbejder med.

Familieguiden sørger for, at tingene ikke lander mellem to stole uden at blive samlet op. Omvendt kan teamet også være med til at forhindre, at flere indsatser overlapper hinanden uden at koordinere.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.