DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Heunicke bekræfter: Nye tiltag i hovedstaden i dag

Mens der indføres nye, skærpede coronaregler i hovedstaden, afskaffes de nu i Nordjylland.
1. DEC 2020 9.26
TEMA: Corona

I dag vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyse om skærpede coronatiltag i hovedstadsområdet, skriver han på Facebook.

Han tilføjer, at tiltagene, som skal begrænse coronasmitten, er drøftet med alle Folketingets partier og erhvervslivet.

Han vil senere tirsdag mødes virtuelt med borgmestrene i de berørte kommuner, oplyser han.

- Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden, skriver Heunicke.

- Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område. Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind i forhold til de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder, og hvor smitten spredes, skriver ministeren.

Det vides endnu ikke, hvilke kommuner der rammes af skærpede restriktioner, men disse 17 kommuner er i spil:

Tårnby, Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

God morgen her 1. december. Jeg er på vej ind på job, og jeg er fuld af kampgejst. Sammen kan vi slå den virus og holde...

Slået op af Magnus HeunickeMandag den 30. november 2020
Ophæves i Nordjylland

Samtidig oplyser Sundhedsministeriet, at de sidste lokale tiltag i Nordjylland nu ophæves, efter at landsdelen de seneste dage har haft landets laveste smittetal.

"Sundhedsmyndighederne har på baggrund af nyeste data for smittespredning vurderet, at det ikke længere er nødvendigt med særlige tiltag i Frederikshavn, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thisted, Brønderslev, Hjørring og Læsø kommuner. Det betyder, at der fra dags dato ikke længere er behov for særlige tiltag i Nordjylland," skriver ministeriet.

Borgerne i Nordjylland skal dog fortsat følge de landsdækkende restriktioner og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om afstand, test, isolation, opsporing osv.

De særlige tiltag i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner er fortsat gældende til foreløbig 3. december. Myndighederne følger udviklingen i Midt- og Vestjylland tæt og vurderer løbende behovet for de lokale tiltag, skriver ministeriet.

Ritzau / ak