DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Halsnæs vinder pris for social indsats

Tidlig indsats med samarbejde mellem praktiserende læger og PPR-afdelingen holder børn og unge ude af psykiatrien. Det giver kommunen prisen Den Gyldne Tråd.
19. JAN 2021 15.05

HALSNÆS: KL's sundhedskonference var som så meget andet digital i år og løb af stablen i dag, tirsdag. Her blev prisen Den Gyldne Tråd givet til Halsnæs Kommune for arbejdet med projektet ”Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel”.

Projektet går ud på, at forebygge mistrivsel blandt børn og unge, og dermed at de ender i børne- og ungdomspsykiatrien. De praktiserende læger har mulighed for at henvise de børn og unge, der viser tegn på mistrivsel, direkte til kommunens PPR-afdeling.

- Vi kan se, at projektet er med til at hjælpe børn og unge tidligere, end vi havde mulighed for før. Det betyder, at vi er med til at forebygge længere og mere alvorlige sygdomsforløb hos børn og unge. At vi nu modtager Den Gyldne Tråd som anerkendelse for den indsats, er selvfølgelig noget, der skaber glæde og giver blod på tanden for dels at fortsætte og dels forsøge at udbrede det, siger Michael Thomsen (V), der er formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Det vindende projekt er en stor succes og startede som projekt i 2018 og er nu et fast tilbud. Der er tale om at udbrede det til de øvrige kommuner i Region Sjælland, oplyser kommunen. Det er et samarbejde mellem Almen Praksis, PPR, Familieafdelingen, Sundhedsplejen, og Sundhedsafdelingen i Halsnæs Kommune.

ibs