DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Guider skal sikre sikker strøghandel

KORT NYT18. DEC 2020 11.02
TEMA: Corona

KØBENHAVN: Adfærdsguider i København skal sikre en sikker julehandel ved at uddele gratis håndsprit og minde om at holde afstand. Kommunen opretter ti nye stationer på og omkring Strøget med i alt 20 nye medarbejdere.

- Selvom regeringen og myndighederne klart opfordrer til, at vi holder os hjemme og begrænser vores indkøb, kan butikkerne på Strøget i København måske alligevel se frem til ekstra mange kunder, nu hvor stormagasiner og indkøbscentre er lukket. Derfor har vi sat endnu flere medarbejdere ind, der kan kommunikere i øjenhøjde med københavnerne og hjælpe os alle med at holde afstand, forklarer Jakob Hjuler Tamsmark, der er chef for Teknik- og Miljøforvaltningens corona-team.

Kommunen satte første gang ind med guider i forbindelse med Black Friday i slutningen af november. Siden er der koblet i alt 30 ekstra medarbejdere på, som i forvejen er ansat i kommunen. Det er blandt andet personale fra de kommunale svømmehaller, som er lukket på grund af corona, og bemandede legepladser, hvor bemandingen er reduceret.

ibs