dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Colourbox

Første hospital i Danmark får økologisk spisemærke

30 til 60 procent af maden på regionshospitalet i Randers er økologisk, og regionen arbejder for at gøre andelen endnu større
8. MAJ 2013 8.00

MIDTJYLLAND: Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers har som det eneste hospitalskøkken i Danmark modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke. Udmærkelsen er i bronze og betyder, at 30-60 pct. af maden, der serveres for patienterne og i kantinen, er økologisk.

- Vi har i flere år arbejdet målrettet med at øge den økologiske andel af råvarerne og har i længere tid faktisk ligget på bronzeniveau. Nu har vi officielt det økologiske stempel, og vi er meget stolte over at have fået bronzemedaljen. Men vi har ambitioner om mere og går efter at få udskiftet bronze med sølv i løbet af efteråret, siger cheføkonoma Mona Carøe Jensen.

Interne optællinger viser, at køkkenet allerede er tæt på sølv, hvor de økologiske produkter skal udgøre 60-90 pct. af råvarerne.
Køkkenet har slagter, grøntafdeling og bager og laver derfor alt fra bunden.

sf

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/foerste-hospital-i-danmark-faar-oekologisk-spisemaerke

GDPR