AARHUS: Nu omlægger Aarhus Kommune store dele af kosten og maden til økologi og samtidig sættes fokus på mindre spild af mad. Ambitionen og målet er at 60 pct. af alle de kommunale råvarekøb overgår til økologi inden for de næste 5 år, og merudgiften skal dækkes ved mindre madspild.
- Der bliver smidt for meget mad ud også i Aarhus Kommune. De penge vi sparer på mindre madspild, kan finansiere at vores mad ikke er fremstillet med sprøjtegifte. Økologiske fødevarer er produceret på en måde, hvor der bliver taget særlige hensyn til miljø og dyrevelfærd hele vejen fra jord til bord og jeg tror mange vil tage godt imod at det nu fylder mere i fx kostordningen i vuggestuen, siger rådmand for Sundhed og omsorg Thomas Medom (SF).
Initiativet bakkes også op af byrådsmedlem Camilla Fabricius (S):
- Jeg er glad for at der nu kommer mindre madspil i Aarhus og vi ved at mere økologi giver mindre allergi, og i dag er det sådan at alt for mange børn og unge udviser allergiske reaktioner. Det er jeg stolt over at videreføre til Aarhus. Nu må det bare ikke drukne i bureaukrati og udvalgsbehandlinger, siger hun.
Ifølge tal fra Nordisk Ministerråd har de danske storkøkkener ca. 140.000 tons madspild om året.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.