dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Flest coronarelaterede arbejdsskader blandt kvinder
Kvinder er overrepræsenterede i sygeplejefaget, og derfor er der også flere kvinder, der anmelder arbejdsskader, der er relaterede til coronasmitte.
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Flest coronarelaterede arbejdsskader blandt kvinder

Næsten tre gange så mange kvinder som mænd har anmeldt coronarelaterede arbejdsskader, viser nye tal.

Knap 8.000 har anmeldt arbejdsskader med relation til corona, viser tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Kvinder står for den største del af anmeldelserne.

- Der er næsten tre gange så mange kvinder som mænd, der anmelder covid-19 som arbejdsskade. Det hænger formentlig sammen med, at en stor del af den arbejdsmæssige udsættelse for smitte med covid-19 finder sted i brancher, hvor der er mange kvinder ansat, siger kundecenterdirektør Lisbet Dyrberg fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Knap 6.000 kvinder har anmeldt arbejdsskader, mænd står for 2.000 af anmeldelserne.

Netop medarbejdere i social- og sundhedssektoren er blandt de særligt udsatte, når det kommer til coronarelaterede arbejdsskader. 4.700 af anmeldelserne kommer fra ansatte herfra.

Mange undlader

- Sygeplejersker kommer i tæt kontakt med de smittede. Derfor er jeg specielt glad for, at det er blevet anerkendt som en arbejdsskade, da der er risiko for at blive syg med senfølger, og derfor skulle der gerne være mulighed for at kunne få erstatning, siger Dansk Sygeplejeråds næstformand, Anni Pilgaard.

Men mange undlader at melde coronarelaterede arbejdsskader, lyder det fra foreningen Yngre Læger, der repræsenterer 14.000 hospitalslæger.

Organisationen har undersøgt emnet blandt deres medlemmer. 46 pct. undlader ifølge Yngre Læger at anmelde det, og det kan føre til, at de går glip af, at det bliver anerkendt som en arbejdsskade.

- Vi vil gerne opfordre til, at man melder det. Det er en sygdom, vi ikke kender følgevirkningerne og langtidsvirkningerne af, og derfor er det vigtigt, man melder det som en arbejdsskade, siger Yngre Lægers formand, Helga Schultz.

Ritzau