dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Flere kommuner melder sig ind i psykiatrisamarbejde
Otte nye kommuner melder sig ind i Hovedstadens STIME-indsats.
Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Mental sundhed blandt børn og unge:
Flere kommuner melder sig ind i psykiatrisamarbejde

Otte nye kommuner melder sig ind i et samarbejde med Region Hovedstaden om at styrke den mentale sundhed blandt børn og unge i regionen.
17. MAJ 2023 15.37

HOVEDSTADEN: Frederikssund, Halsnæs, Gribskov, Hillerød, Fredensborg, Allerød, Hørsholm og Helsingør kommuner bliver en del af STIME-samarbejdet i Region Hovedstaden. STIME står for ”styrket tværsektoriel indsats for børn og unges mentale sundhed”. 

Indtil videre er dermed 16 af regionens kommuner med i samarbejdet, der har eksisteret siden 2018. På sigt er ønsket, at alle regionens 29 kommuner kommer med i STIME.  

- Jeg er virkelig tilfreds med at vi er nået hertil. STIME har vist sig at være en god måde at nå de børn og unge, der har brug for hjælp, før det går galt, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S). 

I STIME får familierne en helhedsorienteret indsats i deres nærmiljø. Indsatsen er udviklet i et tæt samarbejde mellem psykiatri og kommuner, og børne- og ungdomspsykiatrien og kommunerne tager et fælles ansvar for at hjælpe børn og unge i alderen 3-17 år, som har brug for en lettere behandlingsindsats, men som ikke har brug for at komme i psykiatrien.

Samarbejdet startede som et fire-årigt projekt (2018-2021) finansieret af satspuljemidler. Siden 2022 er samarbejdet finansieret af Børne- og Ungdomspsykatrisk Center og de deltagende kommuner. De syv kommuner, som oprindeligt har deltaget i projektperioden, har valgt at fortsætte i STIME, og yderligere otte kommuner er altså nu indgået i samarbejdet. 

- Flere har allerede været i gang med et rigtig godt samarbejde mellem kommuner og psykiatrien i Region Hovedstaden – det såkaldte STIME-samarbejde – som har vist, at vi ved at arbejde sammen på tværs af sektorerne, kan hjælpe flere familier på en rigtig god måde, siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S). 

Cirka 1.700 børn og unge har indtil videre haft gavn af en STIME-indsats, skriver regionen.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.