dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Fire ud af ti venter for længe på udredning

KORT NYT
24. AUG 2015 6.04

Selvom der er gået to år, siden patienter fik krav på at blive udredt i løbet af 30 dage, har over 113.000 danskere fra april sidste år til og med marts i år måttet vente længere, skriver Ekstra Bladet. Antallet svarer til 38 pct. af de patienter, der er i et udredningsforløb. I årets første kvartal lå den gennemsnitlige udredningstid på rekordhøje 39 dage, viser tal fra Statens Serum Institut.

- Det tal er alt for højt. Der er alt for mange, som ikke bliver udredt til tiden. For nogle sygdomme er udredningen så kompleks, at en frist på 30 dage rent sundhedsfagligt oftest ikke giver mening. Men det kan altså langt fra forklare, at fire ud af ti patienter venter for længe på deres diagnose. Kapacitetsproblemer er også en del af forklaringen, siger Morten Freil, direktør for Danske Patienter, til Ekstra Bladet.

Ifølge udredningsretten har alle patienter ret til at blive udredt inden for 30 dage efter, at hospitalet har modtaget henvisning fra egen læge, og hvis det ikke er muligt, har man ret til at få lagt en plan for, hvordan udredningen så kan foregå. Men ifølge formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, regionsrådsformand i Region Nordjylland Ulla Astman (S), er der en stor del af patienterne, som takker nej til tilbud om hurtigere udredning, med den begrundelse, at de hellere vil vente lidt længere for at blive undersøgt på deres lokale sygehus.

mk

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/fire-ud-af-ti-venter-for-laenge-paa-udredning

GDPR