dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi
Foto: Colourbox

Esbjerg med i stort forskningsprojekt om KOL

Kan træning og telemedicinsk udstyr i eget hjem bruges til at rehabilitere mennesker med KOL så deres livskvalitet øges? Det skal et nyt forskningsprojekt afklare
30. JAN 2014 7.08

Et nyt, internationalt forskningsprojekt kaldet iTrain sætter i tre år fokus på telerehabilitering af mennesker med KOL i eget hjem. Projektet skal indsamle viden om, hvordan træning og brug af telemedicinsk udstyr til videokontakt og egenregistrering af helbredstilstand påvirker den enkeltes funktionsevne og evne til at klare sig selv i hverdagen, og om det kan nedsætte behovet for kontakt til sundhedsvæsenet.

Færre indlæggelser
Det antages, at man kan opnå færre indlæggelser ved at skabe tryghed gennem videokontakt med sundhedspersonale og udstyr til digital overvågning af helbredstilstand i hjemmet. Samtidig kan borgerne spare tid til transport til læge eller sygehus og på den måde opnå bedre livskvalitet. Især i tyndtbefolkede områder og lande kan der være store afstande til sygehusene.

- Ny teknologi skal være med til at sikre, at borgere med en kronisk sygdom på trods af funktionsnedsættelse i videst muligt omfang kan klare sig selv og leve et aktivt liv med livskvalitet. Samtidigt skal teknologien understøtte, at vi som samfund kan skabe mest mulig sundhed for pengene. Derfor bakker jeg op om, at vi  deltager i projektet om telerehabilitering, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn (V).

Deltagerne i projektet kommer fra både Danmark, Norge og Australien. Det er første gang, der udføres international forskning om KOL og telerehabilitering, som rækker ud over EU-landene. Projektet, der finansieres af norske forskningsmidler, er startet i januar 2014. Starten markeres med et fælles kick off i Esbjerg den 4. februar.

- Esbjerg Kommune har et pilotprojekt om brug af telemedicinsk udstyr til egenregistrering af helbredstilstand i samarbejde med Next Step Citizen. Jeg forventer, at vores deltagelse i forskningsprojektet vil gøre os skarpere på, hvordan vores fremgangsmåde skal være i fremtiden. Det er for eksempel vigtigt for os at få kortlagt, hvilke typer mennesker der har gavn af teknologien, så vi kan sikre effektive og trygge løsninger for alle borgerne, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/esbjerg-med-i-stort-forskningsprojekt-om-kol

GDPR