dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Eksperter: Regionsrådsformand fjernede sin direktør i strid med reglerne

SJÆLLAND: Da Annemarie Zacho-Broe den 18. september blev fritaget fra sit job som regionsdirektør i Region Sjælland, agerede regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i strid med reglerne. Det vurderer to eksperter til Altinget.

I regionens kompetenceregler står der nemlig, at det kun er regionsrådet, der må beslutte at tjenestefritage en regionsdirektør. Men beslutningen blev truffet af Heino Knudsen udenom regionsrådet, som først fik besked, efter at den nu tidligere regionsdirektør var blevet fritaget. 

Ifølge professor i forvaltningsret Sten Bønsing og kommunalforsker og forskningslektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch er det klart i strid med reglerne. Den 27. september udtalte Heino Knudsen desuden til Altinget, at Annemarie Zacho-Broe blev fritaget, fordi det ikke var lykkedes at lave en fratrædelsesaftale. Den påstand har Region Sjælland en måned senere, ifølge Altinget, indrømmet var usand i en mail til mediet.

lal 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.