dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Ekspert om krænkelsessag i Nordjylland: "Nok til en bortvisning"

KORT NYT27. FEB 2024 9.42

NORDJYLLAND: Nordjyske kunne i går afsløre, at en kvindelig mellemleder i Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland netop er blevet fyret. Kvinden var sygemeldt på baggrund af en episode, hvor hun beskriver, hvordan den lægefaglige direktør Martin Rostgaard-Knudsen fastholdt og slikkede på hende fire-fem gange til en julefrokost i 2022.

Bjørn Holtze, der er adjunkt ved Aalborg Universitet og ekspert i ansættelsesret, vurderer nu på baggrund af kvindens udlægning af sagen, at Region Nordjylland kunne have valgt at bortvise Martin Rostgaard-Knudsen. Tidligere har Kenneth Reinicke, der er lektor i køn og ligestilling på Roskilde Universitet, udtalt, at det er en sag, hvor "alle røde lamper blinker".

- Det kan være svært i de her sager, fordi der ofte kun findes to forklaringer af, hvad der er foregået, og de kan være vidt forskellige. Men på baggrund af det, hun fortæller, vil jeg vurdere, at der godt kan være grundlag for en bortvisning, siger Bjørn Holtze til Nordjyske.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.