dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
doi

Disciplinærsager mod ansatte forhindrer ikke aktindsigt

Statsforvaltningen lader Region Hovedstaden tage et afslag i en sag om aktindsigt i en revisionsrapport om forskningsmidler om igen

HOVEDSTADEN: At der findes oplysninger om eventuelle disciplinære reaktioner mod ansatte i et dokument, der er begæret aktindsigt i, er i sig selv ikke nok til at nægte offentligheden indsigt.

Det er essensen af en ny afgørelse fra Statsforvaltningen i en sag fra Region Hovedstaden, der begyndte i september 2014. Da begærede en journalist aktindsigt i revisonsrapporter udarbejdet af regionens eksterne revisorer vedrørende brugen af forskningsmidler på en række af hovedstadens institutioner.

Regionen nægtede aktindsigt i en række regnskabsfiler og særskilte notater i rapporten med henvisning til, at der var tale om oplysninger om 'disciplinær forfølgning af personer'. Men den køber Statsforvaltningen, der har gransket sagen nærmere og nu er kommet med en udtalelse, ikke.

Regionen har ellers benyttet sig af Offentlighedens § 33 nr. 1, der faktisk handler om undtagelser i, hvad offentligheden kan forlange indsigt i, og der er der netop nævnt, at 'Retten til aktindsigt kan begrænses i det omfang, det er nødvendigt til beskyttelse af væsentlige hensyn til 1) Forebyggelse, efterforskning og forfølgning af lovovertrædelser, straffuldbyrdelse og lign. og beskyttelse af sigtede, vidner eller andre i sager om strafferetlig eller disciplinær forfølgning'.

Men statsforvaltningen har bl.a. studeret den nye Offentlighedslov fra 2013 med kommentarer og forarbejder - og er nået frem til, at der ikke er tale om tilstrækkeligt offentlige eller private interesser, der gør hemmeligholdelse påkrævet.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dk-sundhed.dk/artikel/disciplinaersager-mod-ansatte-forhindrer-ikke-aktindsigt

GDPR