dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

DF vil have sundhedstjek af Ølst-borgere

Ifølge læge er et gennemgribende sundhedstjek af Ølst-borgere unødvendigt, når man ikke ved, hvad man leder efter.

RANDERS: Som en konsekvens af miljøskandalen ved Nordic Waste vil Dansk Folkeparti give de lokale borgere mulighed for et sundhedstjek, oplyser Radio4.

Ifølge folketingsmedlem Nick Zimmermann (DF) sker det efter et ønske fra borgerne i Ølst, hvor Nordic Waste lå. Derfor har han henvendt sig til sundhedsminister Sofie Løhde (V).

Men ifølge Ane Marie Thulstrup, cheflæge ved Arbejdsmedicin på Aarhus Universitetshospital, kan et sådant sundhedstjek blive svært at konkludere noget ud fra.

- Når man ikke ved, hvad borgerne har været udsat for, så ved man heller ikke, hvad de kan komme til at fejle. Sådan en undersøgelse kan skabe en falsk tryghed, når man ikke ved, hvad det er man kigger efter.

Komme borgerne i møde

Men den forklaring giver Nick Zimmermann ikke meget for. Han peger på, at det er borgernes ønske, og at han selv og partiet blot efterlever det ønske.

- Det gør hende ikke til messias, at hun er læge på Aarhus Universitetshospital. Det kunne jo godt være, at der var andre læger som havde en anden holdning.

- Det, jeg er optaget af, er, at man kommer borgerne ude i Ølst i møde.

Nick Zimmermanns henvendelse til sundhedsministeren kommer, selvom borgerne faktisk allerede har mulighed for at bliver undersøgt. De kan blive henvist til Arbejdsmedicinsk Klinik af deres egen læge for at blive undersøgt yderligere, hvis de er meget bekymrede.

Det oplyste borgmester i Randers Kommune,Torben Hansen (S) på et byrådsmøde i februar.

Men det er ikke det samme, svarer Nick Zimmermann, på spørgsmålet om hvorvidt de to muligheder overlapper hinanden.

- Borgerne derude har sagt til os, at de havde stor interesse i et gennemgribende sundhedstjek. De er jo bekymrede for alle de ting og sager, som flyver rundt i den luft, de indånder derude. Så da de spurgte mig og Morten (DF-formand Morten Messerschmidt, red.), om vi kunne hjælpe via vores kanaler, sagde vi; selvfølgelig kan vi det.

Tilbuddet skal gælde alle byens borgere, der kan være bekymrede for, om de er blevet syge som følge af miljøskandalen.

 

Rettelse fredag: Fejlagtig angivelse af indbyggertallet i Ølst fjernet.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.