SYDDANMARK: Hvis den store ulykke eller katastrofe sker i Region Syddanmark, står en særlig slags læge klar til at koordinere indsatsen. Det skriver DR Syd. Det er en såkaldt indsatsleder sundhed, som regionen begyndte at uddanne for fem år siden. Lægerne bliver uddannet med et tre ugers intensivt kursus hos beredskabsstyrelsen i Tinglev. I dag er der 22 af dem, og ifølge Region Syddanmark skal der i fremtiden være endnu flere, der kan håndtere store ulykker som for eksempel terror. I løbet af i år er planen, at staben skal udvides med yderligere fem.
- 22 er jo ikke meget. Vi har ikke nogen formel vagtordning, men vi skal have dækket hele regionen. Hvis der sker noget i det sønderjyske, skal man ikke vente på en læge fra Odense, siger Torsten Lang-Jensen, der er præhospital chef i Region Syddanmark.
Der er langt mellem de store ulykker og katastrofer, men indsatslederne holder færdighederne ved lige gennem øvelser, ligesom beredskabet også bliver sat ind ved alle ulykker med mere end fem tilskadekomne.
dc
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.