dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Datatilsynet undersøger hospitals brug af Instagram

KORT NYT23. JAN 2023 10.43

MIDTJYLLAND: Datatilsynet har indledt en sag af egen drift mod Region Midtjylland med fokus på Aarhus Universitetshospitals brug af Instagram, oplyser tilsynet efter henvendelse fra en patient.

Ifølge tilsynet offentliggøres der løbende billeder af patienter på Aarhus Universitetshospitals konto på Instagram. Billederne bliver delt i en form, hvor det kan se ud til, at det er muligt at udlede helbredsoplysninger om patienterne. Datatilsynet har derfor nu bedt Region Midtjylland om at forholde sig til en række spørgsmål om brugen af Instagram.

- Man er i en sårbar situation, når man bliver indlagt på et hospital, hvor det måske kan være svært at overskue konsekvenserne af, at der bliver delt billeder af en på sociale medier - også selv om hospitalets hensigter er de bedste. Derfor har vi nu spurgt regionen om bl.a. hjemmelsgrundlag, gennemsigtighed, risikovurdering og konsekvensanalyse, siger fuldmægtig i Datatilsynet Josefine Grue.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.