DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Danva klar til at måle corona i kloakkerne

KORT NYT26. FEB 2021 6.34
TEMA: Corona

BORNHOLM: Erfaringer fra vand- og spildevandsorganisationen Danvas medlemsvirksomheder viser, at det er muligt at måle spor fra coronasmitte i kloakker helt ned til ejendomsniveau, oplyser organisationen. Det er baggrund for, at Bornholm som led i genåbningsaftalen fra forleden bliver forsøgssted for overvågning af coronavirus i spildevand.

Coronaen kan måles i spildevandet, iden de smittede får symptomer, og det kan derfor give et forspring på et par dage. På den måde kan test af spildevand  være et supplement til de kendte testformer, siger direktør Carl-Emil Larsen fra Danva.

Flere af Danvas medlemsvirksomheder har sammen med forskere arbejdet for at skaffe erfaring og viden på området, og der foreligger nu et godt beskrevet grundlag for at foretage målinger på danske renseanlæg. Danva vil oprette en task force med henblik på at erfaringsudveksle og optimere prøvetagning og analysearbejde og på den måde assistere en eventuel udrulning af et bredere overvågningsprogram, oplyser organsiationen.

mk