dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Danske Regioner aftaler kvalitetsmodel for private klinikker og hospitaler

Den datadrevne model skal være med til at sikre ensartet, høj kvalitet i behandlingen hos de private aktører i sundhedsvæsenet.
12. JAN 2024 6.20

Danske Regioner har sammen med Sundhed Danmark, der repræsenterer de største privathospitaler og klinikker, udviklet en ny datadrevet kvalitetsmodel for de private aktører. Modellen er unik og den første af sin slags, lyder det fra regionerne.

Parterne vil bruge modellen til drøftelserne af den fortløbende kvalitetsudvikling på baggrund af data fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) - sammen med den eksisterende viden om kvalitet hos de private klinikker og hospitaler. Modellen bygger på et set up kendt fra de offentlige hospitaler, og der har været arbejdet på den siden 2019.

- Arbejdet med kvalitet er helt essentielt for at sikre patienterne den bedst mulige behandling i både offentligt og privat regi. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes os at lave en kvalitetsmodel, som omfatter de private hospitaler og klinikker, siger lægefaglig direktør i Danske Regioner Helene Probst.

Det fremgår af aftalen om modellen, at udfordringerne i sundhedsvæsenet har vist værdien af et tættere samarbejde mellem offentlige og private aktører. Modellen sammenligner ikke de enkelte hospitaler og klinikker med hinanden, men giver de enkelte hospitaler overblik over, hvordan de kan forbedre deres egen kvalitet.

Kvalitetsmodellen lægger sig op ad otte nationale mål og har til formål at:

  • Sikre den faglige udvikling
  • Sikre ensartet høj kvalitet og derigennem minimere uhensigtsmæssig variation mellem de private hospitaler og klinikker
  • Udvikle og dokumentere den kliniske kvalitet i udredning og behandling
  • Skabe værdi for patienterne
  • Bidrage til vidensdeling
  • Udnytte ressourcerne i sundhedsvæsenet effektivt
  • Sikre at kvalitetsarbejdet er i tråd med det overordnede nationale kvalitetsprogram
  • Understøtte øvrige politiske ønsker og prioriteringer for arbejdet med kvalitet i sundhedsvæseneSikre den faglige udvikling

Se mere om kvalitetsmodellen her.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.