DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Dagens coronatal giver lille håb om bedring

2.992 testet positiv det seneste døgn - det er færre end i går. Positivprocent falder, dog flere indlagte.
15. DEC 2020 14.48
TEMA: Corona

Dagens tal fra Statens Serum Institut byder for en gangs skyld ikke på ny smitterekord. Tværtimod er antallet af personer, som er testet positiv, en smule lavere end i går, nemlig 2.992 mod 3.337 i går.

Det seneste døgns smittede er dog fundet blandt lidt færre testede, nemlig knap 90.000 mod godt 95.000 i dag. Men det giver stadig en lavere positivprocent end rekorden i går, nemlig 3,33 pct. mod 3,5 i går.

Der er registreret 11 dødsfald siden i går. 102 personer er nyindlagt, hvilket er samme antal som i går og det højeste nogensinde. Forårsrekorden for en enkelt dag var 92, som det fremgår af kortet herunder.

Det samlede antal indlagte stiger med ti til 439. Også antallet af indlagte på intensiv stiger med syv til 68, og antallet i respirator stiger med fem til 39.

Over halvdelen af de indlagte er i Region Hovedstaden, nemlig 226, mens Midtjylland har 79, Sjælland 76, Syddanmark 46 og Nordjylland 12.

København over 800

Det er stadig Københavns Kommune, som har suverænt flest smittede. Incidensen her er i dag steget til 822, hvilket betyder, at 5.167 af kommunens borgere er testet positiv den seneste uge.

Næstværst ser det ud i Ishøj, mens Frederiksberg er kravlet op på tredjepladsen. 

20 kommuner har i dag en incidens over 500, heraf ligger alle i Region Hovedstaden undtagen Solrød, Slagelse og Aarhus.

Ærø er igen i dag eneste kommune under den såkaldte bekymringsgrænse på 20 med ingen smittede i ugevis.

Det såkaldte kontakttal er uændret udregnet til 1,2, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det svarer til, at ti smittede giver smitten videre til 12.

Stabilisering

At dagens smittetal er under 3.000, tyder på en stabilisering i epidemien, vurderer Henrik Nielsen, professor og overlæge på Aalborg Universitetshospital.

- Der er en lille opbremsning i positive smittetilfælde. Men det er stadigvæk højt, og der er stadig vækst i epidemien, siger Henrik Nielsen.

Han hæfter sig ved, at der det seneste døgn har været 102 nye indlæggelser, der giver et "stort indlæggelsespres".

Siden weekenden har det også været muligt at få en gratis lyntest for covid-19 hos Falcks teststeder. Disse tal indgår ikke i SSI's opgørelse.

Mandag fandt Falck 286 smittede personer. Lyntestene er dog ikke lige så præcis som de pcr-test, der bruges i sundhedsvæsnet.