DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Coronatallene er fortsat på "stabilt, men højt niveau"

Man skal være opmærksom på, "om det begynder at stikke af", siger overlæge om dagens tal for smittede og indlagte.
19. NOV 2020 14.21
TEMA: Corona

Dagens coronatal følger sporet fra den seneste uges tid. 1.297 er testet positive siden i går, og med i alt 79.703 testede indenfor det seneste døgn giver det en andel af smittede på 1,6 pct.

De 1,6 pct. er den såkaldte positivprocent. I går var den 1,5 pct., i forgårs 1,8 pct. og mellem de to yderpunkter har den ligget siden 6. november, da antallet af smittede på en dag toppede med 1.427.

"Et stabilt, men højt niveau", siger ledende overlæge Svend Ellermann-Eriksen fra afdelingen for klinisk mikrobiologi på Aarhus Universitetshospital. Han pointerer, at man skal være opmærksom på "om det begynder at stikke af", siger han til Ritzau.

Antallet af indlagte er 255, syv flere end i går, men fire færre end i forgårs. Også antallet af indlagte på intensivafdeling og i respirator varierer indenfor de samme niveauer som den seneste uges tid med 41 på intensivafdeling og 21 i respirator, henholdsvis to og fem færre end i går.

Yderligere tre dødsfald er registreret, fordelt på to i går og et i forgårs, hvor der i forvejen var registreret et enkelt dødsfald. Tallene for dødsfald hver enkelt dag korrigeres løbende bagud, efterhånden som data løber ind. I alt har 773 mistet livet med coronavirus i Danmark.