dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

ChatGPT skuffer ved diagnosticering af børn

Klinisk erfaring spiller stadig en uvurderlig rolle, når børn skal diagnostiseres i forhold til medicinske tilstande, viser en ny undersøgelse af den fjerde generation af sprogmodellen ChatGPT, skriver Version2. Mediet refererer til en undersøgelse offentliggjort i et amerikansk tidsskrift, Jama Pediatrics, viderebragt af det amerikanske Ars Technica.

Undersøgelsen viser, at ChatGPT fejlede i 83 ud af 100 tilfælde, så diagnosen altså kun i 17 tilfælde blev stillet rigtigt: "Undersøgelsen understreger den uvurderlige rolle, som klinisk erfaring har", lyder det bl.a. fra forskerne.

De kunne dog samtidig identificere de svagheder, der gav så høj fejlmargin. Bl.a. er diagnostiseringen af spædbørn og mindre børn besværliggjort af, at de ikke kan pege eller udtrykke symptomerne sprogligt. Forskerne mener dog, at det stadig vil være muligt at benytte ChatGPT som et værdifuldt værktøj på området, skriver det amerikanske medie.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.